Setembre incert

Article d'opinió de Feliu analitzant com es presenta aquest nou curs escolar a causa de la COVID-19

Per molts les vacances s'han acabat, per altres, els més afortunats, les comencen ara. Però el setembre és sinònim d'inici de curs, de retorn a la feina i a altres obligacions on la responsabilitat, el compromís i la dedicació marca el nostre dia a dia.

Ha estat un estiu diferent i per molta gent difícil, vivint amb el neguit constant que ens ressona a cop de clatellot amb l'actualitat diària de la maleïda COVID-19. Hem passat un final d'estiu insòlit amb llargues converses post sopar que acabaven a la una de la matinada i on molts locals i negocis han hagut d'abaixar persiana definitivament. El nostre país, que viu del turisme, no l'ha pogut ni ensumar.

El retorn a la "rutina" per a tothom serà atípic, estrany. Preocupats més pel futur que pel present. Amb unes mesures governamentals que canvien d'un dia per l'altre sense saber massa a quin rumb anar, serviran "d'excusa" per no avançar ni tirar endavant a cap sector econòmic.

Crec que els polítics, com els empresaris, han de mirar pel benestar de la gent, i tot i la preocupació que hi ha per aquesta situació inimaginable han de lluitar perquè puguem seguir fent les nostres vides, lliures de submissions i obligacions que frenen de ple l'activitat econòmica i lúdica d'un país. Hem de seguir fent el nostre camí amb llibertat i amb plena seguretat que tindrem uns hospitals amb personal suficient i amb material tècnic de qualitat per combatre aquest virus. Hem de saber que els nostres fills i nets podran seguir anant a l'escola com ho han fet sempre, que la cultura pugui tornar a fer vibrar el públic i que les botigues, negocis i professionals retornin a la seva activitat habitual.

Aquest setembre engega motors, esperem que en ple rendiment on la consciència i el sentit comú prevalguin per damunt de tot.

 
 
Comentaris

Destaquem