Setmana Santa….

"La vida se'ns ens ha trasbalsat de tal manera que sembla que en un any n'hàgim viscut tres"

Aquests dies sempre han estat marcats per les vacances, els desplaçaments i el descans, però enguany tenen quelcom d'especial perquè venim d'un any difícilment comparable a qualsevol dels anteriors que hàgim viscut.

 

Recordem que fa dotze mesos en aquestes dates parlàvem de "desescalada", paraula que gairebé no utilitzàvem fins aquell moment i en canvi llavors ocupava quasi totes les conversacions. Carrers mig buits amb la incertesa del desconegut, confinament i sobretot por, por per les conseqüències del que ens podia portar aquella situació tant inusual.

Ara veient fotografies recordem la imatge del carrer Santa Maria sense ningú, les botigues tancades en ple dia, l'angúnia de no saber si després d'haver perdut aquelles vacances, hauríem de renunciar també a les de l'estiu. Tot plegat, un any i moltes pèrdues. Vides, negocis, estabilitat laboral, costums arrelades i canvis en la vida diària que vam haver de fer a correcuita i que després, ens hem adonat que han vingut per quedar-se. La vida se'ns ens ha trasbalsat de tal manera que sembla que en un any n'hàgim viscut tres i cal donar-nos compte que la ciutat també ho ha fet. Alguns dels establiments més antics, molt comerç i algunes de les botigues emblemàtiques han hagut d'abaixar la persiana i moltes de les activitats més nostres han quedat minvades o simplement suspeses. Tot l'any hem desitjat la nova normalitat, però potser caldrà pensar en una nova realitat, que entre tots haurem de gestionar. Esperem que l'any vinent quan arribem a aquestes dates podem gaudir de millors records.

 
Comentaris

Destaquem