Som 6.202.700

No és un número, és una vergonya nacional. I deixem-nos de feriseismes perquè 6.202.700 som tots i totes. I més que en serem. Només cal veure la incapacitat vergonyosa i vergonyant dels dirigents i estaments públics per poder aturar la cangrena social que ens deixarà per dècades tullits socialment.

Més d’un 27% de la població no treballa perquè no pot treballar.
I el drama arriba ja a nivells d’escàndol quan veiem que l’atur juvenil depassa el 57%. Però, això què és? Doncs una vergonya. “Mobilitat exterior” que en diu la ministra … quins nassos. I després encara ens queixarem que hi ha un divorci entre política i societat.

Cada un d’aquests 6.202.700 pateixen l’scrache i l’escarni diari de deambular per establiments, bars, empreses i perruqueries que encara aguanten obertes tirant currículums que s’amunteguen en calaixos que difícilment es tornaran a obrir. Aquest escrache sí que em fa pena.

Perquè aquest país –on fa pocs dies lligavem els gossos amb butifarres i construíem aeroports per a quatre turistes, centres d’art i ciències a cop de talonari d’arquitectes en nònima, i aeroports on encara no s’ha enlairat ni un vol– ha tirat la tovallola. Som presoners d’un cercle viciós que aviat ens portarà als 7 milions d’aturats.
A Sant Cugat i a d’altres municipis de la rodalia, des de fa mesos, es reprodueixen escenes de persones remenant contenidors. Se t’estreny l’estòmac.

Ara bé, l’Ajuntament de Sant Cugat, però també molts d’altres ajuntaments de tots els colors de municipis de Catalunya, fa temps que treballen per incentivar l’ocupació; creant línies d’acompanyament a les empreses, fomentant l’emprenedoria i creant sessions de treball i formació per ajudar les petites i mitjanes empreses a crèixer i internacionalitzar-se.

Serà potser perquè els alcaldes i alcaldesses de Catalunya coneixen els noms i cognoms d’aquests 6.202.700.
Ara bé, això és només una gota en el desert. Només demanaria que, ja que el Govern espanyol fa temps que ha tirat la tovallola, almenys no toqui més els nassos i deixi els municipis fer la seva feina.

Seguiu @vanesahernandez al Twitter.

 
Comentaris

Destaquem