Teatre al carrer

En acabar la magnífica obra 'Molt soroll per res', vaig acostar-me a la Dolors Vilarasau i la vaig felicitar per l’encert de la tria

Per què no una obra interpretada durant les Lectures? Enmig de la rotllana feta pel públic al Parc Ramon Barnils les veus dels actors i actrius sonaven portentoses, amb un gran treball de cos i en una escenografia inexistent: només la rotllana que us deia amb quatre passadissos per on entraven els actors. Cal estar preparats per a actuar d’aquesta manera i sense equip de so.


El dia del Celler jo era fora i no vaig poder fruir de Giulietta, el muntatge de la Txell Roda. Sembla que va haver-hi problemes de so. De vegades tinc la sensació que el so és la germana pobre del teatre. Crec que no se li dóna la importància real que té. Una errada en el so pot deslluir tota la feina de director i artistes.


Tanmateix lloable el muntatge de Vilarasau al Xecspir de la Plaça Magí Bartralot, amb un bufó sensacional i els altres actors que estaven a la seva alçada.


Admirable el Macbeth de l’Espai dels Castanyers. Particularment divertides les bruixes. Sembla com si, en la darrera Lectura es vulgui sempre donar el do de pit final. Penso en el Passiu bé Senyor Segarra de l’any passat; malgrat que no té res a veure posar en escena un Shakespeare i un Segarra.


Doncs bé, com us deia al començament, vaig felicitar la Dolors i ella que em diu “Falta teatre al carrer”. La veritat és que no li manca gota de raó. Aquí, a Sant Cugat, tret de les Lectures, poca cosa es troba de teatre al carrer. Fa dos anys, pel Dia Mundial de Teatre la Taula d’Arts Escèniques va muntar aquella mostra que la meteorologia no va deixar lluir prou.


No estic parlant d’una Fira de Tàrrega. Però, amb tot el potencial artístic que tenim, voleu dir que, arribat el bon temps, no podríem fer una Mostra de Teatre al carrer aquí a Sant Cugat i amb actors de la casa?

 

Deixo la proposta en mans de la Taula d’Arts Escèniques.

 
Comentaris

Destaquem