Teatre Trini Escrihuela de Valldoreix

'Tota la gent que ha passat per tallers, assaigs i escenaris de la mà de la Trini ha après a interpretar, a treure's la timidesa, a exterioritzar sentiments'

Agafo manllevades les paraules de l'article de l'admirat i estimat Josep Maria Vallès per a afermar-me en la idea de posar nom al teatre o futur teatre de Valldoreix. Una persona que durant 30 anys ha estat donant espectacle i cultura al poble crec que se li ha de reconèixer el mèrit. No és que pidoli un favor, és que és de justícia, de reconeixença. Més si tenim present que en aquell temps dels 90 no teníem cap activitat teatral en el poble, només els Marxosos, a no ser que l'EMD a cop de talonari fes venir alguna companyia de fora.

En el meu article 30 anys d'Espiral editat al TOT, el 9 de setembre de l'any passat, ja glossava tota l'activitat d'Espiral durant aquest temps. Pels que desconeixen l'escrit us faré una breu ressenya. Vint-i-cinc Mostres, vint-i-cinc Programacions Continuades, un bon grapat de Festes Majors i els Pessebres interactius i solidaris que es van fer. En total 80 estrenes amb 544 representacions, fetes al nostre poble i a altres indrets del país.

A més, tota la gent, petits, joves i grans que han passat per tallers, assaigs i escenaris de la mà de la Trini Escrihuela han après a interpretar, a treure's la timidesa, a exterioritzar sentiments i conèixer tot un grapat de dramaturgs catalans i de fora. I tot el públic que ha tornat a casa, en sortir del teatre, amb un missatge, un somrís, un interrogant o senzillament una mica més savis.

Crec que l'Equip de Govern del nostre poble hauria de valorar aquesta tasca. És un deute que té amb la Trini. Tanmateix, també seria un homenatge a tots els Equips de Govern haguts al poble aquests 30 anys, siguin del color que siguin.

 
 
Comentaris

Destaquem