Temps de tertúlies, temps de teatre

Tan bon punt s'acosta el bon temps, és a dir, la primavera, els Amics de Pedra i Sang ens arremanguem per oferir-vos les tertúlies a El Mesón

Les tertúlies a El Mesón, que enguany ja celebren la novena edició, ofereixen aquesta fórmula de xerrades amb amics (amics savis, no cal dir-ho!) a l'entorn de temes culturals, socials, ètics, artístics...

Tot acompanyat d'un berenar al gust del tertulià. En aquest article no els desvetllaré els noms de tots els tertulians, perquè falta encara algun serrell per poder tancar el programa definitiu, però els puc avançar ja que la primera de les tertúlies, de la mateixa manera que l'any passat, versarà sobre teatre. I és que el 27 de març es celebra arreu del planeta el Dia Mundial del Teatre.

Enguany, hem volgut convidar el Carles Martínez, un actor santcugatenc "per decisió pròpia" (per no entrar en aquell estèril debat entre santcugatencs de tota la vida i nouvinguts), molt pròxim a la nostra entitat per les col·laboracions amb Pedra i sang i les Lectures a la Fresca. El Carles, que acaba de rebre el Premi Ciutat de Barcelona 2015, en la modalitat de teatre, de mans de l'alcalde Trias, farà una interessant reflexió sobre la necessitat, o no, del teatre a la nostra societat amb una tertúlia amb el suggeridor títol "Necessitem "la catarsi" a la nostra vida?". Una pregunta que dóna peu a un debat que ens fem sovint la gent del teatre, no tant per si és fonamental per a nosaltres que és evident que sí, sinó si té una funció social en una societat global, tecnificada i informatitzada, que aparentment ha perdut els valors de l'humanisme. Hi esteu tots convidats.

Per altra banda, i segons la pauta de participació establerta l'any passat, el dissabte 28 es fa una celebració conjunta dels grups de teatre de la ciutat amb motiu del Dia Mundial del Teatre, enguany al Celler Cooperatiu. Els Amics de Pedra i Sang presentem amb col·laboració amb la companyia Simbiosi l'espectacle Un desgraciat d'uns 12 minuts de durada. L'obra, escrita per Martina Vilarasau i dirigida per Adrià Díaz, que comença d'una manera banal amb un intent d'inscripció d'una noia a unes classes de dansa africana, ens endinsa cap a un univers de mecanismes de poder i de manipulació. Les dues actrius la Júlia Santacana i la pròpia Martina ja han guanyat ex aequo el premi a la millor interpretació femenina a la mostra de microteatre Quarts de Teatre de Reus. No se la perdin, és una petita joia!

Ens trobem divendres, 27, a la tertúlia i dissabte, 28, en aquesta gran festa del teatre i dels grups que treballen a la ciutat (alguns d'ells ja fa 25 anys!). Felicitats Mira-sol Teatre, Fila Zero i Teatre Espiral. Per molts anys!

 
Comentaris

Destaquem