Ja hi tornem a ser

'Un cop superades les festes nadalenques, hi ha neguit atès que per a finals de gener està prevista l'actuació de les Decennals de la Candela de Valls'

Es diu que l'ésser humà és l'únic animal que ensopega dos cops amb la mateixa pedra. Però tinc la sensació que, si aquesta persona és castellera, ensopegarà més cops. El món casteller torna a estar remogut per la situació de la Covid. Quan a l'inici de les festes de Nadal la taxa d'incidència a 7 dies estava al voltant dels 1.000 casos per cada 100.000 habitants, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), assessorada per un grup de professionals de la salut i epidemiòlegs castellers, va recomanar suspendre els assaigs i altres activitats socials de les colles fins després de festes per reduir el risc de contagi.

Un cop superades les festes nadalenques, hi ha neguit atès que per a finals de gener està prevista l'actuació de les Decennals de la Candela de Valls. 81 colles hi són convidades i no estan en condicions d'assajar.

Actualment, amb una taxa d'incidència al voltant dels 2.000 casos, es demana que la CCCC es pronunciï i aixequi aquesta recomanació, per poder assajar i preparar l'actuació de les Decennals. És cert que el Pla sectorial de Cultura no ha variat ni una coma des del setembre i en aquell document es permetia assajar sense límit de persones.

Però, voleu dir que la situació actual, de fet, ja ens impossibilita assajar? És que no som capaços de veure les diferències significatives que hi ha entre els castells i la resta d'expressions de cultura popular en l'àmbit de proximitat, contacte i mescla d'edats entre els seus practicants? Què hi posem al davant, la legislació o el sentit comú?

El debat està servit i, sigui quina sigui la resolució final, m'aventuro a dir que no hi haurà consens.

Gausacs, amunt!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

 
Comentaris

Destaquem