Treballem el present i fem-nos nostre el futur

Tanquem un 2020 disruptiu, un any molt diferent del que ens imaginàvem

Arribem cansades, amb un present complicat, i un futur incert, però som resilients, ens en volem sortir i podem fer-ho. A l'inici la pandèmia va afectar-nos a totes. El confinament i les noves mesures de mobilitat, de contacte social eren per a tothom. El present, però ja no és igual per a totes i, si no ho fem bé, el futur pot accentuar les diferències entre rics i pobres. La Covid ha sigut com la tempesta perfecta amb tancaments d'empreses, aturant el turisme i la restauració, grans contractadors, i deixant a la gent que vivia de l'economia informal sense res. Noves realitats de pobresa i vulnerabilitat, han augmentat la pressió als serveis Socials i a les entitats socials fins a uns nivells asfixiants.

En aquest temps hem tingut reconeixements i oblidades. Hem aplaudit als sanitaris, però hem oblidat als professionals dels sociosanitaris i les entitats socials que sense recursos han gestionat una realitat quasi impossible d'abordar.

Per reduir l'impacte de la crisi es van proposar ERTO, però no es va actuar en els lloguers ni en els subministraments.

Per parlar del futur poso el focus en l'economia. Al govern demano polítiques amb la mirada cap a la recuperació econòmica i cap a la cura als més fràgils. Hem de canviar el model industrial i turístic per tenir una economia de més valor, i hem de reforçar l'estat per cuidar millor als qui més ho necessita. L'oportunitat dels fons Next Generation no és menor i hem d'exigir als governants que estiguin a l'altura.

Les entitats han de ser valentes i millorar en gestió i serveis i tocarà pensar en fusions per poder tenir més acció transformadora.

I finalment les persones. Ens hem de cuidar i hem de consolidar i impulsar les xarxes de suport. Una societat cohesionada i que cuida és el millor per a les noves generacions. I per a elles és el futur. Des del cor, bona entrada d'any.

 
 
Comentaris

Destaquem