La unió fa la força

Article d'opinió de Feliu parlant del coronavirus

Són dies de confusió, d'angoixa, d'incertesa, de por, de canvis del nostre dia a dia i de la rutina que ens tenia acostumats. Però, la pandèmia del COVID-19 també ha subratllat una característica que l'ésser humà porta intrínsecament dins el seu ADN. La unitat en si mateixa, la necessitat de socialitzar-nos i tenir-nos presents en tot moment.

Ens hem reinventat socialment per seguir buscant el contacte humà, ja sigui des del nostre balcó, amb aplaudiments diaris als professionals de la sanitat, a l'ús imprescindible de les xarxes socials amb videotrucades a qui més ens estimem i altres formes que de per si no ens tenien acostumats.

De l'ajuda, la col·laboració i la participació ciutadana han sorgit tota mena d'iniciatives per combatre les amenaces i el perill del virus, ara ja, protagonista a tot el món. Des de fabricar mascaretes, a comprar menjar pels veïns més desfavorits, o d'oferir cultura a les xarxes socials a tota mena de serveis gratuïts, com els professionals que comparteixen altruistament el seu talent.

En tot això, la ciutadania té la responsabilitat i el deure de quedar-se a casa confinada per frenar la corba del virus i seguir amb les indicacions que els professionals sanitaris i autoritats ens transmeten diàriament.

El paper de l'administració ha estat i és un gran actiu per protegir-nos i gestionar tota l'ajuda que es necessita. Des de l'Associació de veïns i propietaris de Torre Negra volem felicitar i encoratjar a l'Ajuntament de Sant Cugat a seguir amb mesures que ens ajudin a lluitar contra la pandèmia; s'ha posat en marxa un programa per atendre a les persones vulnerables durant el confinament. També ha obert una línia de subvencions i ajuts al lloguer per a famílies amb menys recursos i dificultats econòmiques que viuen en habitatges públics i privats. Com també ha ofert mesures d'ajuts al lloguer i subvencions a autònoms i empreses que treballen per a l'Ajuntament i per al comerç local. A més a més, també s'ha adherit a la crida a persones voluntàries per cosir mascaretes i a empreses d'impressió 3D per fabricar subministres sanitaris.

Ara cal que estiguem tots units per una mateixa causa, combatre el COVID-19.

 
 
 
Comentaris

Destaquem