El val que no val

"Certament que la situació actual del comerç santcugatenc és absolutament dramàtica", diu Galofré

Una de les mesures que l'ajuntament ja ha aprovat per ajudar al comerç local en aquests moments tan complicats, i que està previst que s'executi aviat, és un ajut universal per a totes les famílies de Sant Cugat d'un val de compra per un valor total de 600.000€.

Certament que la situació actual del comerç santcugatenc és absolutament dramàtica. Només cal fer una passejada per qualsevol carrer de la ciutat per comprovar la quantitat de persianes tancades, i no precisament per vacances, dels comerços i establiments que es troben a peu de carrer. Aquí ja no compto els despatxos, consultes i oficines que estan en pisos superiors i que semblen invisibles d'aquest drama.

 

Els experts econòmics diuen que la COVID-19 només ha fet que accelerar el que hagués acabat passant en 20 anys, ja que, segons ells, el comerç de proximitat no podria competir amb les compres "Online" a llarg termini, ni en preus ni en comoditat en l'adquisició del producte.

Si tot això és cert, les mesures que avui dia s'haurien d'adoptar haurien de ser molt més dràstiques per intentar canviar les dinàmiques de consum. No tenim un problema puntual que amb una petita incentivació econòmica resoldrà el problema. Malauradament, si no canviem immediatament i dràsticament les polítiques econòmiques, ja ens podem començar a acomiadar del comerç local.

 

Sé que la solució no és fàcil, sé que requereix molt d'esforç, i que fins i tot algunes competències no pertanyen al Consistori, però jo sóc més partidari d'intentar construir entre tots el pou ara que encara hi ha aigua, ja que per fer la col·lecta del DOMUND sempre hi serem a temps.

 
Comentaris

Destaquem