Visitant Monestirs

'És lamentable que tenint tan a prop un obra d'aquesta importància, hi hagi tan poc interès de mostrar-ho al món i conèixer la seva història'

Tot just acabem d'entrar al setembre i comença a posar-se en marxa novament tot. En aquest sentit, sempre he pensat que l'any hauria de començar al setembre, com el col·legi dels infants, ja que ara sembla que tot ens vingui de nou i ens costi arrencar.

Però la veritat és que no volia parlar d'això. El fet és que al llarg d'aquest calorós mes d'agost vaig tenir uns dies lliures i em va fer il·lusió descansar i baixar el ritme en el qual ens movem habitualment. Des de sempre he mostrat interès per les construccions romàniques i gòtiques. Per sort aquí a Catalunya i a la Catalunya del Nord, en tenim força exemples molt rellevants. Tenim on triar.

Vaig acabar a Poblet, amb la intenció de "re-visitar" el Monestir, Santes Creus i Vallbona de les Monges. En arribar allà, va sorgir-me un pensament que en les meves anteriors visites no havia sentit. Nosaltres en tenim un que, a més d'haver estat important en la història de l'època, ha anat donant notorietat a la nostra ciutat des de l'edat mitjana fins avui.

D'acord que per raons de la mateixa història ha sofert deterioraments, molts d'ells irreparables, ha estat sotmès a usos que per diverses circumstàncies l'han desfigurat i al llarg de molts anys no se li ha donat la importància que té en el conjunt de la nostra història de país.

Ben aviat em va venir una pregunta al cap. Els santcugatencs en som conscients de la importància i la transcendència que va tenir el nostre monestir des del segle XI i XII fins als nostres dies? És lamentable que tenint tan a prop un obra d'aquesta importància, hi hagi tan poc interès de mostrar-ho al món i conèixer la seva història. És quelcom que caldria millorar!

 
 
Comentaris

Destaquem