Voluntaris en silenci

Sí, de voluntariat n'hi ha a dojo i no es tracta estrictament de la persona que li dedica temps i esforços, sinó de tota la teva família que permet que puguis dedicar-t'hi

Sant Cugat té una porció molt generosa de gent que es dedica al voluntariat específic (gent gran, pobresa, etc.), al d'Entitats (capgrossos, castellers, etc.), al de Protecció Civil, animal, cultural, al veïnal… Sens dubte aquest és un valor afegit de la ciutat. Un munt d'anònims que dediquen moltes hores a tasques de cohesió social o de col·laboració desinteressada de vegades acompanyada de cops d'atenció entre somriures àcids des de les administracions públiques per un excés de crítica, creieu-me compensa i molt com a experiència personal però no negaré que és d'una exigència supina.

 

A totes les cartes de les darreres alcaldies, a les programacions de Festes per exemple, es valora com una aportació generosa i vital la feina d'aquests voluntaris, del tot cert, penseu en les activitats de la Festa Major per exemple i tracteu de descompondre quina inversió seria necessària des de l'Ajuntament per a cobrir el que ara fan centenars de persones a cost 0. Bé, si som tan rematadament filantrops, com és possible que a tota la ciutat no existeixi una sola Plaça dedicada al Voluntariat genèric? Res....o una escultura o un carrer... No busqueu, no en trobareu, almenys al nomenclàtor no apareix.

 

Sí, de voluntariat n'hi ha a dojo i no es tracta estrictament de la persona que li dedica temps i esforços, sinó de tota la teva família que permet que puguis dedicar-t'hi, d'amics que t'ajuden a fer-ho possible, d'hores i hores de feina agraïda i desagraïda, potser seria un detall que es potenciés el valor afegit d'un teixit associatiu tan extremadament actiu com el que tenim a Sant Cugat. A tots vosaltres i a les vostres famílies gràcies!

 
 
Comentaris

Destaquem