I vosaltres, quins triaríeu?

Article d'opinió d'Escamilla analitzant els 3 castells de la història dels Castellers de Sant Cugat que han generat més emocions als membres de la colla

La Xarxa Audiovisual Local ha estat l'encarregada de fer la retransmissió en directe del Concurs de Castells en les últimes edicions. Atès que enguany aquest certamen bianual ha quedat suspès, va organitzar un joc amb representants de les 10 colles que han participat en les tres últimes edicions del Concurs en diumenge. El joc consistia a triar tres castells que cada colla havia fet en les últimes tres edicions i explicar-ne el perquè. Amb la puntuació de cada castell, es tornava a establir una classificació virtual.

Personalment em va interessar el perquè de la tria de cada castell. Quina història hi havia al darrere, quines vivències, quines emocions va produir, si aquell castell va fer canviar algun tipus de tendència en positiu, etc. I això em va fer reflexionar sobre quins serien els tres castells que haurien triat els Castellers de Sant Cugat si haguéssim estat entre les colles triades per al joc.

Repassant-ho mentalment, jo crec que hi hauria bastant consens entre els membres de la colla. Estic convençut que un alt percentatge s'hauria decantat pel 2 de 8 amb folre del 2012, el 5 de 8 del 2018 i el 3 de 9 amb folre carregat del 2018.

Aleshores vaig pensar que potser seria més enriquidor i podria generar més debat saber quins tres castells de la història dels Castellers de Sant Cugat ens han generat més emocions i han produït més esclat d'alegria. Jo em quedo amb el 3 de 9 amb folre descarregat per la Festa de Tardor de 2017, el 2 de 8 amb folre del Concurs del 2012 i el 5 de 8 de la Diada de la Colla del 2015.

I vosaltres, quins triaríeu?

Gausacs, amunt!

Raül, amnistia!

 
 
Comentaris

Destaquem