Xerrada antifeixista? Ui, no gràcies

Unes 6 o 7 persones van acceptar el fulletó i, en llegir-lo o sentir que dèiem "xerrada antifeixista", van reaccionar tornant-nos-el ràpidament amb un "Ui, no gràcies"

El passat 26 de gener va ser el 80è aniversari de l'entrada de les tropes franquistes a Sant Cugat. S'han fet actes de commemoració, però els indicis de l'actualitat fan palès que cal més memòria per no caure en els mateixos errors.

Pintades amenaçadores, agressions (al centre LGTBI de Barcelona), partits polítics que ho exalten... La ultradreta violenta cada vegada gaudeix de més acceptació social i cada vegada es manifesta de forma més desacomplexada. Això posa en qüestió el paper de les forces d'esquerres, que no acabem d'articular un discurs suficientment convincent per què l'extrema dreta no vagi guanyant terreny entre les classes populars.

Ahir vam estar repartint informació sobre la xerrada sobre "El feixisme d'ahir, el feixisme d'avui" de demà al Casal Torreblanca, amb el professor d'història contemporània de la UAB Aram Monfort i l'experta amb ultradreta a Europa Helena Castellà. Força gent ho va rebre de forma gratificant i encoratjadora, però no tothom.

Unes 6 o 7 persones van acceptar el fulletó i, en llegir-lo o sentir que dèiem "xerrada antifeixista", van reaccionar tornant-nos-el ràpidament amb un "Ui, no gràcies". Algú ho qualificarà d'anècdota, però tenint en compte que, per exemple, el Baròmetre Inclusiu assenyala que un 8,7% de la població de Sant Cugat pensa que els estrangers suposen un problema (generen inseguretat, les diferències culturals són insalvables, generen guetos i/o treuen les ajudes als autòctons), la problemàtica agafa dimensions de ciutat. Per molt refinat i ben educat que sigui el feixisme, no podem deixar de combatre'l mai.
 

 
Comentaris

Destaquem