Accions davant de la baixada de temperatures

La Creu Roja realitza diverses accions de caràcter preventiu

La Creu Roja realitza diverses accions, tant de caràcter preventiu com assistencial, per minimitzar els efectes de la baixada de les temperatures a la població. 

Entre aquestes accions de caràcter preventiu, s’ofereixen consells telefònics a persones grans, usuàries de teleassistència domiciliària o d’altres serveis de la Creu Roja, des dels centres de contacte de les assemblees locals i comarcals o el Centre de Coordinació de la institució. 

També es proporcionen consells a la ciutadania en general a través del web o les xarxes socials. 

També cal destacar les ajudes per combatre la pobresa energètica, des d’ajudes amb els pagaments de rebuts d’aigua, llum o gas fins a arranjaments a la llar, passant per tallers o assessorament sobre estalvi energètic. 

Durant tot l’any, la Creu Roja disposa d’unes Unitats d’Emergència Social (UES) de la Creu Roja, que s’encarreguen de fer un seguiment a persones sense llar.

1 de cada 3 nous casos de VIH corresponen a joves menors de 30 anys.

D’altra banda, Creu Roja Joventut llança la campanya “No badis, una negligència pot trencar la teva harmonia!” per prevenir el contagi del VIH/Sida, especialment entre els més joves, i reduir l’estigma i la discriminació de les persones afectades. 

Els joves d’entre 14 i 30 anys representen 1 de cada 3 nous casos de contagi de VIH a Catalunya, segons l’Informe anual de 2015 del Centre d’Estudis Epidemiològics sobre les infeccions de transmissió sexual i Sida de Catalunya (CEEIS Cat). 

La campanya gira al voltant de dues idees clau: la importància de prendre decisions reflexives que evitin conductes de risc davant de la infecció del VIH i conscienciar la ciutadania sobre el fet que l’únic grup de risc és el format per persones desinformades que se senten completament alienes al VIH/Sida. 

A més d’aquesta campanya, Creu Roja Joventut promou la prevenció del VIH/Sida durant tot l’any mitjançant el seu programa d’educació per a la salut i amb el projecte SOM.NIT.

 
Comentaris

Destaquem