Els Amics de la UNESCO i el Dia Mundial de la Ràdio

El dia Mundial de la Ràdio té com objectiu proporcionar accés a la informació a través del mitjà i millorar la creació de xarxes

El 13 de febrer, Dia Mundial de la Ràdio, té com a objectiu crear major consciència sobre la importància de la ràdio, per encoratjar als responsables de la presa de decisions a establir i proporcionar accés a la informació a través de la ràdio, i per millorar la creació de xarxes i la cooperació internacional entre els difusors.
A Catalunya la ràdio neix durant la dictadura del general Primo de Rivera, una conjuntura política que obligà a emetre en castellà i impossibilità el desenvolupament de la ràdio informativa. Durant la Segona República Espanyola, la ràdio esdevingué un mitjà d’informació massiu i una eina política compromesa amb la recuperació cultural i lingüística. En acabar la Guerra Civil Espanyola, els guanyadors utilitzaren la ràdio per aniquilar la cultura i la llengua catalanes.
Però el sector de la ràdio a Catalunya avui es caracteritza per la seva riquesa i el seu dinamisme. La ràdio al nostre país no ha parat d’evolucionar tècnicament però sobretot quant a nombre d’emissores, actualment més de 400: públiques o privades, de cobertura nacional o local, generalistes o temàtiques.

 
Comentaris

Destaquem