Cinema i llibres

"El Sr. Beorlegui afirma que, no es pot dir que el llibre sempre és millor que la pel·lícula i no cal triar l’un o l’altre, tots dos són grans arts"

Hem gaudit d’una magnífica sessió en què el formidable expert en cinema, Sr. Albert Beorlegui, ens ha fet viure aquesta profunda i antiga relació, on els llibres han fet néixer pel·lícules i aquestes, han impulsat que el llibre fos molt més conegut i llegit. El cinema va trobar un suport del llibre per arribar a un públic més ampli.

Tot va començar amb adaptacions de Faust pels Germans Lumière  i en George Meliès amb La Ventafocs, el Compte de Perrault. Des de llavors, ha estat una successió de fites constants. Prop de 1908, es fan pel·lícules de fets històrics, per continuar amb molt d’èxit per un públic infantil (Walt Disney i altres).

Destaca també que ja no són solament els llibres qui alimenten la creació de pel·lícules, sinó que passen a ser protagonistes. Recordem el cas de les biblioteques d’El nombre de la Rosa i Àgora, entre moltes altres. I el ben conegut  Farenheit  451.

El Sr. Beorlegui afirma que, no es pot dir que el llibre sempre és millor que la pel·lícula i no cal triar l’un o l’altre, tots dos són grans arts. 

Aula d’Extensió Universitària per a la GGSC

C/ Dos de Maig, 2 bis

Telf. 93 583 66 96

www.aulasantcugat.cat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem