Compromesos amb la llengua catalana

"La cultura popular catalana ha sigut un baluard en la defensa de la nostra llengua, sobretot en temps de censura"

El passat 13 d’octubre de 2020 la Unió va ser acceptada al cens d’entitats pel foment de la llengua catalana. Aquest és un pas més en el compromís de l’entitat amb la llengua que ballem, cantem, escrivim, vivim, pensem i parlem.

La cultura popular catalana ha sigut un baluard en la defensa de la nostra llengua, sobretot en temps de censura. En plena dictadura, Josep Benet i Morell -un dels fundadors de l’Esbart Verdaguer-, va fer la següent reflexió: “Ja que no podem cantar ni escriure en català, ballarem en català”.

Conscients que la situació és diferent, però que cal preservar la nostra llengua de la constant bel·ligerància del món globalitzat i d’aquells que ens volen permanentment callats i censurats, continuem defensant el català pels mitjans de què disposem.

És imprescindible la defensa clara del català des de l’associacionisme cultural, implícitament i explicita. El cens d’entitats és una eina i una oportunitat per explicar i millorar la nostra tasca diària en el foment de la llengua catalana.

 

Podeu veure el llistat de les entitats del cens al següent enllaç.

Salut, llengua i associacionisme

La Unió Santcugatenca

Casa de Cultura

C. de Castellví 8, St. Cugat del Vallès

93 675 20 57

comunicacio@teatrelaunio.cat

@launiosc

 
Comentaris

Destaquem