Drons: pioners catalans

'L’ús civil dels drons té múltiples àrees d’aplicació, tals com topografia, audiovisual, vigilància, seguretat i moltes més'

l Sr. Xavier Labrador, codirector de l’empresa Hemav, va explicar que set joves enginyers catalans formats a l’Escola d’Enginyeria de la UPC l’any 2012 van iniciar el projecte d’aquesta empresa. És líder mundial de l’agricultura de precisió usant drons i intel·ligència artificial. Un magnífic exemple d’emprenedoria. Des de l’aire poden ”radiografiar” els camps, veient el seu grau d’humitat i de nitrogen, per tal que l’agricultor faci les actuacions adients per incrementar la productivitat, entre un 30% i un 60%. L’ús civil dels drons té múltiples àrees d’aplicació, tals com topografia, audiovisual, vigilància, seguretat i moltes més. La majoria de drons funcionen amb piles i tenen una autonomia d’uns 60 minuts.

Els drons no són una joguina, són recreacionals només fins als 250 grams si volen lluny d’aeroports. L’espai aeri està molt regulat i es necessita el títol de pilot per guiar-los professionalment. És un àrea de gran potencial econòmic. A Europa s’estima que per l’any 2035 haurà generat 90.000 nous llocs de treball.

Aula d’Extensió Universitària per a la GGSC

C/ Dos de Maig, 2 bis

Telf. 93 583 66 96

www.aulasantcugat.cat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem