Equips de formació

'La pedrera és el motor del Qbasket Sant Cugat, i la seva raó de ser, i per això proveeix al primer equip'

Qbasket Sant Cugat és un club de pedrera si atenem el nombre d’equips de bàsquet de formació amb els quals compte i, també, al nombre de jugadors i jugadores dels primers equips  que s’han format al Qbasket. 

Solem parlar de equips de formació d’un club per a referir-nos als jugadors i jugadores formats a la casa i, en particular, als qui formen part de les seves categories inferiors.

Però també cal entendre que el club és una pedrera en la qual les persones, amb ajuda d’unes altres, tracten d’extreure el millor de si mateixes i esculpeixen el seu caràcter. En aquest sentit, si bé no totes les persones som canteranos, el Qbasket Sant Cugat  i Sant Cugat sencera és una pedrera de jugadors i jugadores.

La pedrera és el motor del Qbasket Sant Cugat, i la seva raó de ser, i per això proveeix al primer equip. No és el motor del club perquè proveeixi al primer equip, de manera que deixaria de ser-ho si no el proveís. Si això succeís, el resultat seria un club de bàsquet però ja no seria el Qbasket.

I, en el cas del Qbasket Sant Cugat , això és el que porta succeint, des de 2012, gràcies a un model de club i a un model de treball amb la pedrera tan íntimament lligats, que un no s’entén sense l’altre.

Però si la pedrera deixés de proveir als primers equips, el model tampoc se sostindria i, d’aquí, la importància clau que tenen, en el treball de pedrera, el bàsquet de formació i, dins d’aquest, la detecció i el treball amb jugadors i jugadores amb projecció de futur.

Aquest és el nostre ADN. Aquest és el nostre model i la història que celebrem, defensem i construïm, generació rere generació. Aquest és el nostre esperit, l’esperit d’un grup d’amics que van somiar un dia amb construir un projecte des de la base, Qbasket Sant Cugat, l’esperit de Sant Cugat del Vallès.

Àrea de comunicació

Qbasket Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem