Exposició El Jueves

"El Jueves sempre es van publicar dibuixos d’altíssim nivell"

L’exposició temporal sobre la revista El Jueves es podrà visitar al Museu del còmic fins el 27 de febrer de 2022.

La revista va aparèixer als quioscos espanyols el 27 de maig de 1977. Va néixer amb la vocació de ser “un Pulgarcito per a adults” –així ho va encarregar el seu primer editor, José Ilario – sumant dibuixos satírics de l’actualitat i personatges fixos costumistes. Gairebé 45 anys més tard sembla que la fórmula no era desencertada. En aquesta exposició podem veure una petita mostra d’alguns personatges que van fer història a la revista.

Fer una revista setmanal no deixa de ser un procés industrial que exigeix treballar sempre amb presses, amb terminis fixos de lliurament, sense marge per recrear-se en la creació artística. Tot i això, a El Jueves sempre es van publicar dibuixos d’altíssim nivell fins i tot quan la reproducció (anys 80) no reflectia la qualitat del dibuix original. Aquí podreu veure una petita selecció d´aquestes mostres d´art popular.

A més, en el 25è aniversari de la seva mort, volem retre un especial homenatge al Gin, que va ser director artístic de la revista i col·laborador destacat com a caricaturista i portadista als anys 80 i 90.

 

Museu del Còmic i la il·lustració

93 589 11 94

info@museudelcomic.org

museudelcomic.org/ca

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem