Factors i conseqüències directes de la pobresa

Fa anys que ajudem a famílies per a facilitar el dilema de triar entre un plat de menjar calent o posar la calefacció

Factors i conseqüències directes de la pobresa

Són diverses les causes de la pobresa, però des de la Creu Roja atenem l’arrel del problema per a ajudar a combatre l’origen. D’aquesta manera tractem de reduir l’exclusió i afavorir entorns que trenquin aquesta espiral de pobresa que es transmet a les següents generacions. Al nostre país, aproximadament 4,5 milions de persones podrien estar en risc de pobresa energètica: El 22% té problemes per a sufragar les despeses de l’habitatge. El 40,8% declara que el pagament de la llum li suposa una càrrega pesada. El 49.7% passen fred a l’hivern i/o calor a l’estiu.

Alguns dels factors que ho provoquen: Elevat cost de l’energia. Ingressos insuficients. Ineficiència energètica de les llars. Algunes de les conseqüències directes: El 56,2% indica que això afecta la seva salut. 35.6% que té efectes negatius en l’àmbit social, com no rebre visites a casa. QUÈ FEM EN CREU ROJA? Fa anys que ajudem a famílies per a facilitar el dilema de triar entre un plat de menjar calent o posar la calefacció.

Creu Roja a Sant Cugat del Vallès- Rubí - Valldoreix

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem