Humanisme per viure amb plenitud

'Avui també l’humanisme té la responsabilitat d’ajudar a la nostra presa de consciència i fixar els referents de la conducta'

El Dr. Juan M. del Pozo, ens ha introduït amb la seva conferència, a la visió de l’humanisme com la cerca de la vida en plenitud i desplegant totes les nostres capacitats, i també, el goig de viure com la forma de viure amb la satisfacció de fer-ho. És en aquesta base de l’humanisme on trobem els elements que fan especial l’ésser humà (coneixements, cultura, formació, criteri).

La font i arrels que trobem en els antics grecs i romans, que han marcat la nostra evolució junt amb l’aportació del cristianisme, amb el referent de Sant Agustí, han conformat un conjunt de valors: llibertat, cultura, moralitat, ètica, que ens demanen un compromís ferm amb la societat. Han evolucionat els conceptes i ens posa l’exemple de la saviesa, no pas com un pou de dades i coneixements, sinó com l’art de viure, però portant una vida plena i profitosa per si mateix i fent part activa de la societat. Avui també l’humanisme té la responsabilitat d’ajudar a la nostra presa de consciència i fixar els referents de la conducta.

 

Aula d’Extensió Universitària per a la GGSC

C/ Dos de Maig, 2 bis

Telf. 93 583 66 96

www.aulasantcugat.cat

 
Comentaris

Destaquem