Il·lustres anònims de La Unió: Josep García

"A l'edat d'11 anys va deixar l'escola i va començar a treballar de jornaler amb el seu pare", expliquen des de La Unió Santcugatenca

Emprenedor imparable, valent, bondadós, treballador, familiar, amistós, just i tenaç. Avui us presentem un altre savi de la vida, un altre il·lustre santcugatenc que va néixer a la ciutat el 6 de febrer de 1932. Ell és en Josep García Pérez, veí del carrer Major des de fa 63 anys. És un número 1, però en aquest cas és el segon de la llista, el soci número 2 de La Unió.

A l'edat d'11 anys va deixar l'escola i va començar a treballar de jornaler amb el seu pare. Als 15 es va fer soci de La Unió, atès que era el punt de trobada amb els seus amics. Allà va conèixer a la seva dona, l'Antònia Cors, amb qui es va casar el 22 d'abril de 1956 a l'església de Valldoreix.

 

A La Unió en Josep va cantar sarsueles, també va aixecar un mur per tal de separar la sala dels billars de la sala de balls i va participar en la construcció dels carros per Sant Antoni.

Home polivalent, regidor d'obres públiques amb l'alcalde Barnils, gerent del bar del Camp del Mira-sol, botiguer, fundador de La Penya Blaugrana i impulsor del pavelló municipal.

 

La seva filosofia es resumeix en una mítica frase del seu pare: "el que hi ha a casa és de tots".

 
Comentaris

Destaquem