La importància del bàsquet base o bàsquet de formació

"El respecte, l’esforç, l’ambició, el treball en equip i la humilitat són els cinc principals valors que descriuen l’esperit del Qbasket"

Parlar del Qbasket Sant Cugat és parlar de pedrera, sens dubte. Tota la institució gira al voltant d’ella, generació rere generació. 

Les diferències en el finançament dels clubs de bàsquet han provocat un tall molt important entre clubs que se suporten en el “treball de pedrera” i clubs que tenen ingressos procedents d’altres activitats.

• La pedrera és el motor del Club, i la seva raó de ser, i per això proveeix al primer equip. No és el motor del Club perquè proveeixi al primer equip, ja que deixaria de ser-ho si no ho fes. Si això succeís, el resultat seria un club de bàsquet, però deixaria de ser el Qbasket Sant Cugat. 

• Però si la pedrera deixés de proveir al primer equip, el model tampoc se sostindria i, d’aquí, la importància clau que tenen, en el treball de pedrera, el bàsquet base o bàsquet de formació i, dins d’aquest, la detecció i el treball amb jugadors de projecció, del qual parlarem en un altre moment. 

Com s’ha pogut observar de la nostra història, aquest model que constitueix la filosofia sobre la qual se sustenta el Club no és flor d’un dia. I tampoc ho és el model de treball de pedrera amb el qual es troba íntimament connectat. 

Darrere del model de treball amb la pedrera hi ha un treball molt extens, llarg en anys, i per sobre de tot una metodologia de treball barrejada amb una cultura i uns valors formatius. 

El respecte, l’esforç, l’ambició, el treball en equip i la humilitat són els cinc principals valors que descriuen l’esperit del Qbasket Sant Cugat i tants altres que dona per si sol l’esport, quan es practica com cal.

 

#JosocQbasket   www.qbasketsantcugat.com

Àrea de comunicació

Qbasket Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem