L’opinió de les seccions: Sant Cugat es mereix una Unió accessible per a tothom!

"El Consorci perilla, perquè l’actual equip de govern de l’Ajuntament diu que “no és viable” i n’ha engegat unilateralment la dissolució"

La missió de La Unió és dinamitzar el llegat sociocultural i patrimonial de cent vint anys d’història al servei dels veïns i veïnes de Sant Cugat, fent que la ciutadania se’n senti orgullosa.

Malgrat l’esforç de l’entitat, com molts lectors sabeu La Unió va patir una situació econòmica molt greu que va obligar-nos a buscar recursos externs: un d’aquests va ser el nostre Ajuntament. Després de moltes hores i esforços conjunts, es va acordar la creació d’un consorci, el qual va ser aprovat per ple municipal el 2015 i que es va fer efectiu el 2017.

 

Ara aquest Consorci perilla, perquè l’actual equip de govern de l’Ajuntament diu que “no és viable” i n’ha engegat unilateralment la dissolució. Pels socis de l’entitat, això suposa un greu problema perquè ens veiem desemparats davant d’una vulneració dels acords presos.

Les obres de rehabilitació de l’antiga seu de La Unió ja estan acabades fa un any, però les portes continuen tancades, i les alternatives al Consorci que ha proposat l’Ajuntament no ofereixen una solució viable per a l’entitat ni per a la gestió de la nova seu. La Unió és l’actor més dèbil en aquest cas.

Preguem al nostre Ajuntament que faci tot l’esforç possible per tal de trobar la millor solució per a ambdues parts. Sant Cugat es mereix una Unió rica en cultura, diversa i accessible per a tothom.

Comissió de la Coral La Unió

Secció degana i fundadora de La Unió Santcugatenca

 
Comentaris

Destaquem