L’Orquestra Simfònica Sant Cugat ofereix la Simfonia del Nou Món

El concert de la Orquestra Simfónica de Sant Cugat arriba el pròxim 22 de novembre al Teatre-Auditori

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat ofereix el pròxim 22 de novembre, a les 21 h, al Teatre-Auditori Sant Cugat la simfonia número 9 d’Antonin Dvorak (1841-1904), coneguda popularment com la simfonia del Nou Món. Dvorak va escriure-la als Estats Units l’any 1893. Per això hi apareixen temes que, si bé no són populars americans, sí que hi estan inspirats. Moltes de les melodies d’aquesta simfonia s’han popularitzat gràcies a les diferents versions que se n’han fet o a la seva utilització en pel·lícules o anuncis.
En aquest mateix concert s’interpretarà l’obertura  “Cavalleria lleugera”, una opereta de Franz von Suppé (1819-1895) -composta l’any 1866, és una de les obres que s’han consolidat totalment en el repertori simfònic per la seva vitalitat, gràcia i espontaneïtat-, i el concert per a flauta i orquestra de Felix Mendelssohn (1809-1847), una obra cabdal del repertori simfònic de tots els temps: brillant, enèrgica, virtuosística i molt popular (“conté alguns elements que eren novetats per l’època, com donar entrada a l’instrument solista des del primer compàs, escriure fragments “d’acompanyament” al solista a base d’arpegis mentre l’orquestra fa la melodia principal o enllaçar els tres moviments per evitar que el públic aplaudís”, assenyala el musicòleg David Puertas). En aquest concert per a flauta i orquestra de Mendelssohn hi participarà com a flautista solista Elisabet Franch.
Tot el concert serà dirigit per Salvador Brotons, que ja ha dirigit la formació simfònica santcugatenca en diverses ocasions. “Es tracta d’un concert simfònic canònic: una obertura, un concert per a solista (mitja part per descansar) i una simfonia. Aquesta estructura, que sembla que “sempre” ha estat així, no es va anar imposant als concerts simfònics de casa nostra fins a l’últim terç del segle XX”, subratlla el musicòleg David Puertas.

 

 
Comentaris

Destaquem