Els animals no són regals de Nadal: Motius per adoptar

El millor regal que es pot fer en Nadal, i sempre, és millorar una vida

Quan parlem amb un nen o nena petit, moltes vegades surt la conversa de tenir un pelut com a company, i sols ser una petició de "regal" per aquestes festes.

Molts animals són comprats per aquestes festes i després abandonats, patint tota mena de calamitat i no podent rebre tot l'amor i la vida que mereixen.

En primer lloc, és molt important pensar que un pelut és un compromís de per vida i no una joguina, i també considerar si se li podrà, i voldrà, oferir tot allò que necessiti, tant a nivell físic com en l'àmbit educatiu o emocional. Abans de pensar a comprar un animal, reflexioneu des de l'empatia i penseu en què us agradaria viure a vosaltres.

Si es considera que la família està en condicions (emocionals, econòmiques, etc.) de rebre un nou integrant a la família i a la llar, és fonamental tenir en compte els beneficis (i la bona acció) que suposa adoptar per davant de comprar un animal.

Quan comprem un animal, estem objectivant al nostre pelut, com si es tractés d'un objecte inanimat que ens fa una funció, com per exemple, omplir un buit.

A més, comprar un animal provoca finançar, en molts casos, models de negoci que posen com a preferència els diners al benestar animal.

Moltes gosses pateixen i viuen en males condicions per criar contínuament camades, que moltes vegades no poden desenvolupar-se adequadament, o que els hi treuen massa aviat.

Quan adoptem, en canvi, no només millorem la seva vida, sinó també la d'altres.

Quan un animal aconsegueix trobar la seva família, no canvia només la seva vida i guanya una segona oportunitat, sinó que deixa espai perquè un altre animal pugui entrar i pugui tenir una oportunitat de sortir de l'abandonament.

Amb l'adopció també s'assegura que aquell animal, que s'entrega generalment castrat, no generarà noves camades que puguin patir una nova vida d'abandonament i patiment.

Els animals, com les persones, mereixen una vida d'amor i de benestar, i tots poden entregar-lo, aprendre i adaptar-se, només necessiten una oportunitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem