Avaluació del desenvolupament a la feina

Sobretot, sigues sempre positiu, anima'l i motiva'l remarcant les coses que ha fet bé

Preparem la reunió per l'avaluació i de marcació d'objectius per l'any?

Les reunions s'han de preparar una mica per tal que tinguin una estructura correcta i en acabar-la, tant el treballador com tu, tingueu la sensació que s'ha parlat tot el que estava previst. Abans d'anar pots imprimir els propòsits de l'any anterior que varen quedar recollits en una mena d'acta de reunió o en el mateix document d'avaluació. Revisa i llegeix bé el que diuen i els seus indicadors i pensa com els ha assolit. Pots fer una primera recollida de dades a llapis i deixar-lo anotat. Recorda que aquestes dades són objectives, per tant, el fet que més o menys les tinguis escrites, no ha de ser cap problema.

Els indicadors que vau marcar són els que donaran la pauta quantitativa, però hi haurà alguns que encara que es poden quantificar, tenen una mica de subjectivitat. Per exemple: "enviar setmanalment els reportings". Pot ser, hi ha hagut una setmana que ha coincidit amb vacances o amb malaltia i llavors tu hauràs de decidir si li penalitzes o no, això no obstant, has de pensar sempre en el que seria més just i ètic.

Pensa i escriu, si vols, els missatges que li vols donar:

- Sobre la feina feta (ha de millorar?)
- Sobre els objectius que no ha obtingut (pregunta-li què ha passat)

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem