Combatre el pes sobrant

Cuida la teva alimentació

Si no us heu pogut treure de sobre els quilos de més que heu agafat, ni tan sols fent alguna dieta i apuntant-vos al gimnàs, perquè no sou suficientment constants, afortunadament hi ha altres remeis, però és fonamental tenir cap.

Una cosa que no fem sovint és escoltar el nostre propi estómac, i menjar simplement fins on realment ens vingui de gust. No es tracta en absolut de quedar-se amb fam, sinó precisament de saciar-la sanament i no continuar ingerint gairebé per “vici”.

Per descomptat que el tipus d’aliments que prenem sí que han de ser adequats per perdre pes. Però no parlem d’atipar-se d’amanida cada dia i no menjar gairebé res més, ja que això no farà més que precipitar l’arribada de l’anomenat “efecte rebot”.

Sí que ha de tractar-se d’aliments sans però variats, incloent-hi carns com el pollastre o el gall dindi, peix, marisc i verdura. Potser en un principi calgui limitar una mica els llegums i el pa, si bé no estem dient que no podeu ni provar-los. Precisament seria millor incloure’s en la dieta en la seva justa mesura, per no trobar-los a faltar.

Per exemple, es pot aprofitar l’esmorzar per prendre unes bones torrades, ja que el primer àpat del dia és en el que majors llicències ens podem concedir. Al fil d’això, si sou dels que no podeu renunciar a prendre una alguna cosa dolça cada dia, aprofiteu l’esmorzar. Teniu tot el dia per cremar aquestes calories buides.

Si no us resistiu al dolç a la nit, hauríeu de conformar-vos a prendre una pastilla de xocolata negra, que a més té bones propietats per a la salut. Per cert, els sopars lleugers, molt sans i a ser possible aviat. I no cal dir que fer esport és fonamental, però és suficient amb caminar una hora a pas lleuger cada dia.

 
Comentaris

Destaquem