Congelar la teva fertilitat

Una de les tasques dels Ginecòlegs és informar a les nostres pacients d'aquest fet biològic i explicar les alternatives que tenen

El retard de la maternitat en la societat actual és un fet. Espanya és un dels països on més s'ha endarrerit, situant l'edat mitjana del primer fill prop dels 32 anys.

La introducció de la dona en el món laboral, les ganes "gaudir" abans de l'arribada dels nens, les noves relacions, a vegades més inestables i fràgils; són factors que influeixen en el fet que les dones tinguem els fills més enllà dels 35 anys.

Però, som realment coneixedores de les implicacions d'aquestes decisions? Som conscients dels límits de la fertilitat de la dona?

La fertilitat de la dona va disminuint amb l'edat, sobretot a partir dels 35 anys. Això és degut al fet que naixem amb un nombre predeterminat d'òvuls que es van utilitzant al llarg de la nostra vida reproductiva fins a la menopausa. Amb el pas dels anys el nombre d'òvuls que tenim és menor i la seva qualitat disminueix cosa que provoca majors dificultats per a concebre i un major nombre d'avortaments.

 

En aquest cas existeix la criopreservació d'òvuls, un procediment que et permet obtenir i congelar els teus òvuls abans que hi hagi una disminució de la quantitat i qualitat. Aquests poden romandre congelats fins que vulguin ser utilitzats mantenint la seva capacitat reproductiva, la seva capacitat de generar embaràs.

Preguntes freqüents:

He de congelar òvuls?
Si tens més de 30 anys i no vols ser mare en 4-5 anys, congelar els teus òvuls és una bona opció.

Quina és l'edat òptima per a congelar òvuls?
La nostra recomanació és entre el 30-35 anys, quan el nombre i la qualitat dels òvuls encara és molt bona.

Quant de temps poden estar els meus òvuls congelats? Sobreviuen els òvuls a la descongelació?

Poden estar congelats de forma indefinida. Les taxes de supervivència són molt bones > 90%.

Si després vull ser mare de forma natural, es veurà reduïda la meva fertilitat?
No

 
Comentaris

Destaquem