Contingut de sucre, sal i greixos

Per reduir fins a un 10% el contingut d'aquestes substàncies

Prop de 400 empreses alimentàries i de begudes es comprometen a reduir el contingut de sucre, sal i greixos. El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social ha concretat el compromís amb la signatura de fins a 20 convenis amb diverses associacions.

La intenció és reduir fins a un 10% de mitjana el contingut d’aquestes substàncies en els aliments. La mesura s’emmarca dins l’Estratègia de Nutrició, Activitat Física i Prevenció de l’Obesitat (NAOS) de l’Agència Espanyola d’Alimentació i Nutrició.

Segons les dades, l’Estat espanyol té una de les taxes d’obesitat més altes d’Europa. El 54% dels adults té sobrepès i el 17% és obès. En la població infantil, el 40% té sobrepès i el 18% té obesitat. “L’OMS considera l’obesitat una pandèmia”, ha recordat la ministra María Luisa Carcedo.

Per això, el pla pretén fomentar l’alimentació saludable per ajudar a prevenir l’obesitat. És en aquest sentit que esperen que la mesura que ara s’aprova tingui un impacte “significatiu” en la cistella de la compra, tant dins com fora de la llar.

Les mesures afectes a aliments i begudes pertanyen a 13 grups: les begudes refrescants, els productes de pastisseria, els cereals, les cremes, els derivats carnis, les galetes, els gelats, els nèctars de fruita, el pa especial envasat, els plats preparats, els productes làctics i les salses.

 
Comentaris

Destaquem