Cuidar-se per cuidar

És important cuidar-se per poder cuidar de forma òptima evitant situacions de risc i establint bons hàbits per prevenir molèsties físiques

Quan es té cura d'una persona diagnosticada per una malaltia neurològica poden aparèixer afectacions físiques a conseqüència de donar suport en les activitats de la vida diària com poden ser en les transferències, en vestir o en la dutxa, entre altres.

Des del servei de fisioteràpia es tracten les molèsties més comunes que es poden patir en tenir alguna persona a càrrec. Per exemple, és fàcil poder presentar mals d'esquena o dolor articular per la sobrecàrrega. Des d'aquesta disciplina, l'objectiu se centra a millorar aquestes molèsties emprant tant la teràpia manual així com amb altres metodologies més físiques.

Paral·lelament a la intervenció, es du a terme una gran tasca pedagògica "educant" a totes les persones cuidadores amb la finalitat de millorar allò que genera aquesta molèstia. És a dir, a l'hora que es porta a terme el tractament per millorar i/o guarir el dolor, s'educa i s'ensenya què es pot millorar en l'activitat diària a fi d'evitar males postures o mals hàbits que perpetuaran aquestes afectacions.

Com sabeu, a l'Avan vetllem per millorar la qualitat de vida de persones amb malalties neurològiques i amb trastorns del neurodesenvolupament. Podeu trobar-nos a la Casa de la Cultura 935891382 | www.avan.cat | santcugat@avan.cat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem