Demència i comunitat

Quan es tracti de fer una activitat en grup, incloguem a la persona i permetem que participi en el seu ritme

Pot ser que coneguem alguna persona amb demència dins del nostre entorn proper, que sapiguem que algun conegut ha sigut diagnosticat amb aquesta malaltia, o que algun dia ens trobem amb alguna persona amb demència pel carrer. Per això és important saber com podem actuar amb una persona amb demència dins del nostre veïnat.

Si ens la trobem, procurem parlar amb ella amb naturalitat (evitem prejudicis i discriminació) i, si veiem que té dificultats per comprendre'ns, podem fer servir frases més curtes a l'hora de conversar. Si durant la interacció s'equivoca de paraules o explica coses que no van ocórrer, evitem corregir-la i escoltem-la amb atenció.

En cas que trobéssim a una persona desorientada, procurem tranquil·litzar-la i fer-li costat. Si la coneixem podem acompanyar-la a casa seva, i si és desconeguda, podem trucar al 112. Sempre que estiguem amb una persona afectada per aquesta malaltia, fem que se senti segura i ben tractada. Recordem, també, que tant la persona en qüestió, com la persona cuidadora i la seva família, viuen una situació delicada, per tant, preocupar-nos per les seves necessitats i donar un cop de mà pot ser molt benvingut.

Tothom té quelcom per oferir, siguem una bona companyia! Som AFA VO, per a informació ens podeu trucar al 656671227.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem