Desinfectar l’interior del cotxe

Es poden acumular en els seients bacteris més nocius que els que podríem trobar en la tassa del WC d’un bar de carretera

El cotxe és molt més que un simple mitjà de transport per al nostre dia a dia, és com la nostra segona llar. Però amb la diferència, que excepte alguna visita al túnel de rentat, no acostumem a preocupar-nos per la salubritat del seu interior.

Però, per exemple, una patata fregida que cau entre els seients o unes gotes de batut amb llet són el paradís perfecte per al brou de cultiu necessari per a un germen. Si afegim que el cotxe acostuma a estar estacionat al sol i sense ventilació durant llargues hores, això s’estén de forma pandèmica fins a acumular en els seients bacteris més nocius que els que podríem trobar en la tassa del WC d’un bar de carretera.

En l’interior un vehicle viuen al voltant de 700 tipus de bacteris per terme mitjà, exposant al nostre sistema immune i provocant al·lèrgies o infeccions.

Segons un estudi de Carrentals, el volant del conductor mitjà és una zona bastant més contaminada que altres del cotxe per l’ús que li donem. En comparació amb la pantalla tàctil del nostre telèfon està sis vegades més brut; quatre vegades més que un inodor públic; i dues vegades més brut que els botons d’un ascensor.

Consells per acabar amb els bacteris del cotxe

  • Desinfecteu i netegeu totes les superfícies, des del volant, els tiradors, la rodeta de volum d’àudio, el cinturó, el fre de mà o el canvi de marxes, amb un drap de microfibra.
  • Canvieu el filtre de l’aire i desinfecteu la presa d’entrada amb un esprai per eliminar els gèrmens.
  • Netegeu les claus del cotxe. Són l’accessori que més habitualment toquem.
  • Aspireu la tapisseria i després renteu-la amb un netejador especialitzat. En acabar deixeu eixugar el vehicle amb les finestres obertes.
  • Traieu les catifes, esbandiu-les, ensaboneu-les i desinfecteu-les amb un esprai.
  • Utilitzeu un neteja-vidres per rentar tant el parabrisa com les finestretes i el mirall retrovisor interior.

 
Comentaris

Destaquem