Dieta per deixar de fumar

Aliments que ens ajuden a contrarestar la nicotina

Deixar de fumar no és un objectiu fàcil d’aconseguir, encara que tampoc és impossible. Devem intentar acudir a tots els recursos que ens poden ajudar i, en aquest sentit, uns bons hàbits de vida poden ser els nostres aliats. Us expliquem com:

  • Vegetals

Quan intentem deixar de fumar és fonamental combatre els desitjos constants de tornar al nociu hàbit i, també, l’ansietat que pot generar l’absència d’una substància addictiva com és la nicotina.
En aquest sentit, s’ha observat que la ingesta d’una major quantitat de fruita i verdura pot reduir els desitjos de fumar, així com l’ansietat. Són, a més, aliments molt rics en antioxidants naturals que poden neutralitzar ràpidament l’estrès oxidatiu al qual ha estat sotmès l’organisme a causa del tabaquisme.

Per altra banda, a causa de la seva riquesa en fibra, sacien més, i per la seva baixa aportació de calories contribueixen a contrarestar l’augment de pes que acostuma a acompanyar l’abandó de la cigarreta.

  • Grans sencers i llegums

Aquests aliments no només són rics en nutrients de qualitat sinó que, a més, poden saciar-nos fàcilment ajudant-nos a reduir el probable augment de pes que ocasiona deixar de fumar.

Tant llegums com cereals integrals ofereixen hidrats de qualitat, proteïnes que proporcionen sacietat i vitamines del grup B, així com magnesi que són nutrients vinculats a una menor ansietat. Per altra banda, poden afavorir l’alliberament de serotonina que indueix la relaxació en el nostre organisme.

  • Fruits secs i llavors

Són aliments que ofereixen nutrients de qualitat com els abans esmentats i per això poden reduir l’ansietat però, a més, són aliments durs i exigiran masticació, afavorint la relaxació i la sacietat a causa d’això. El seu contingut en Omega 3 també pot contribuir a experimentar benestar i reduir l’ansietat com assenyala un estudi publicat a l’International Journal of Endocrinology.

I per últim, la seva aportació de fibra millorarà la flora intestinal ajudant, entre altres coses, a controlar el pes corporal i millorar les defenses després de l’abandó de la cigarreta.

A més d’aquests aliments deveu saber que una dieta ordenada, sense substàncies amb efecte addictiu o estimulants del sistema nerviós, com pot ser la cafeïna, per exemple, és de gran ajuda per ajudar-vos a deixar de fumar.

I, per descomptat, realitzar exercicis de respiració així com activitat física regular poden ser el complement perfecte de la dieta per abandonar la cigarreta.

 
Comentaris

Destaquem