El paper del farmacèutic

Un paper fonamental en la salut dels ciutadans

Les oficines de farmàcia són establiments sanitaris privats d’interès públic. El propietari és el farmacèutic titular, que pot comptar amb l’ajuda d’auxiliars o ajudants.

El farmacèutic s’encarrega de donar certs serveis als ciutadans, entre els quals figuren alguns essencials i bàsics: la responsabilitat de les receptes mèdiques proporcionades als pacients, l’atenció en el nucli on estigui situada la farmàcia, la custòdia, el control i la vigilància de les receptes mèdiques atorgades, l’adquisició, la custòdia, la conservació i la dispensació dels productes sanitaris i medicaments, etc.

A més, el paper dels farmacèutics resulta fonamental davant de certs casos en els quals els ciutadans troben una farmàcia de guàrdia de forma més accessible que un centre de salut. El més habitual és que venguin medicaments amb recepta o sense, encara que també tenen productes de cura i higiene, remeis naturals, primers auxilis...

Les farmàcies també s’encarreguen d’elaborar preparats oficinals i fórmules magistrals, sempre sota els controls i els procediments establerts. En aquests establiments també s’ofereix informació als pacients i, a més, es realitza el seguiment dels tractaments farmacològics a aquests.

Les farmàcies col·laboren en tots els programes promoguts per les administracions sanitàries relatius a la prevenció de les malalties, a la protecció i promoció de la salut, a l’educació sanitària, així com a la garantia de qualitat de l’assistència farmacèutica i de l’atenció sanitària en general.

 
Comentaris

Destaquem