El trencament d’una dent

Si la dent es trenca, cal anar a urgències

Els nens juguen, corren i salten, a vegades totalment aliens al perill. I els cops en la boca acostumen a alarmar molt perquè és freqüent que sagnin o que les dents es vegin afectades. Així que us expliquem com procedir en aquests casos:

  • Mantenir la calma i valorar la ferida: El primer que deveu fer davant un cop a la boca o caiguda del vostre fill és mantenir la calma. Si esteu calmats, ell també ho estarà, i serà més senzill fer una primera valoració dels danys. Si l’accident ha tingut lloc a casa, el que deveu mirar és si hi ha cap dent trencada. Si és que no i la ferida deixa de sagnar al cap de pocs minuts no cal preocupar-se. Se li inflamarà molt i perquè no s’infecti és necessari netejar-la bé amb una gasa humida. Quan deixi de sagnar deveu aplicar gel uns minuts, embolicat en una bossa de plàstic.
  • Si la dent es trenca deveu anar a urgències: Davant una ferida que no deixa de sagnar o si alguna dent s’ha trencat en un o diversos trossos, o s’ha desprès totalment, s’aconsella acudir amb urgència al vostre hospital de referència. Però abans, és important que seguiu aquesta recomanació: deveu ficar la dent o els trossos en un recipient amb sèrum fisiològic, o si no n’hi ha, en llet. I mai fregar els trossos, perquè per poder tornar a implantar la dent és necessari que no perdi part del lligament periodontal. A l’hospital, l’odontòleg valorarà els danys i serà qui decideixi si paga la pena implantar la dent o no.

 
Comentaris

Destaquem