Electroestimulació Neuromuscular aplicada a la Logopèdia

L’electroestimulació és una tècnica que no crea dependència ni efectes col·laterals incòmodes

Hi ha nombroses patologies neurològiques que poden cursar amb alteracions de la sensibilitat i del moviment de la musculatura orofacial i laríngia (ictus, TCE, malaltia de Parkinson, Corea de Huntinghton, etc.), que produeixen alteracions en l'expressivitat facial, la parla, la deglució i la veu.

L'electroestimulació neuromuscular (EENM) és una tècnica no invasiva que consisteix en l'aplicació d'un estímul elèctric a determinats músculs a través de la pell, mitjançant uns elèctrodes. En funció del tipus de corrent aplicat, s'estimula la sensibilitat o bé el moviment.

Podem aplicar l'electroestimulació amb l'objectiu d'enfortir la musculatura, reduir edemes, realitzar reeducació muscular, conservar i augmentar l'amplitud del moviment muscular i estimular en l'àmbit sensorial o motor.

L'electroestimulació es combina amb exercicis per tal que el tractament millori la capacitat de l’afectat, de manera que la contracció pugui ser progressivament més voluntària, fins que finalment no sigui necessari el suport extern.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem