Eliminar el mal alè

Hi ha trucs per aconseguir una bona olor

Tenir mala olor a la boca és horrible. Afortunadament, aquest problema és, sovint, fàcil d’arranjar seguint uns senzills trucs.

  • Raspalleu-vos les dents i feu servir fil dental amb més freqüència. La placa, l’acumul enganxós en les dents, acumula bacteris que causen el mal alè. Els aliments atrapats també augmenten el problema. Raspalleu-vos les dents almenys 2 vegades al dia i feu servir fil dental almenys 1 vegada. Si us preocupa el vostre alè, feu les 2 coses una mica més sovint. Però no us raspalleu amb massa força o podeu desgastar les dents, fent-les vulnerables a les càries.
  • Esbandiu-vos la boca. A més de refrescar l’alè, un esbandit bucal cada dia afegeix protecció addicional en desfer-se dels bacteris. Un sabor a menta fresca pot fer que us sentiu bé.
  • Raspalleu-vos la llengua. El recobriment que normalment es forma en la llengua pot ser un hoste de bacteris pudents. Per desfer-vos d’ells, raspalleu-vos suaument la llengua amb el raspall de dents.
  • Eviteu els aliments que amarguen. La ceba i l’all són grans delinqüents, i raspallar-se les dents després de menjar-los no ajuda. Les substàncies que generen aquestes males olors entren directament en la sang i així viatgen als pulmons, on s’exhalen.
  • Deixeu l’hàbit del tabac. A més de causar càncer, fumar pot danyar les genives, tacar les dents i provocar mal alè. Els pegats de nicotina poden ajudar-vos a prendre l’impuls.
  • Saltegeu les mentes després del sopar i mastiqueu xiclet. Els bacteris de la boca estimen el sucre. L’utilitzen per a fer àcid. Això desgasta les dents i causa mal alè. Mastegueu xiclet sense sucre. El xiclet estimula la saliva, que és el mecanisme de defensa natural de la boca contra els àcids de la placa, que causen la càries dental i el mal alè.
  • Manteniu les genives saludables. La malaltia de les genives causa mal alè. Els bacteris s’acumulen en bosses en la base de les dents, la qual cosa crea una olor. Si teniu malaltia de les genives, el vostre dentista pot suggerir-vos que visiteu un periodontòleg, qui s’especialitza a tractar-la.
  • Humitegeu-vos la boca. Podeu tenir càries i mal alè si no produïu suficient saliva. Si teniu la boca seca, beveu molta aigua durant el dia. Mastiqueu xiclet sense sucre o llepeu dolços durs sense sucre.

Si després d’aquests esforços continua el mal alè, demaneu cita amb el vostre metge, qui verificarà que els vostres problemes no estiguin relacionats amb alguna afecció mèdica.

 
Comentaris

Destaquem