Què en sabem de la memòria?

Molts factors poden influir en la pèrdua de la memòria

A mesura que envellim, podem patir una pèrdua normal de memòria associada a l’edat, caracteritzada per fets concrets com perdre algun objecte, no recordar el nom d’un conegut, o oblidar-se d’algun producte que s’havia de comprar a la botiga.

Hi ha molts factors que poden influir en el fet que ens falli la memòria més de l’esperable. Factors com poden ser l’estrès, l’ansietat o la depressió. Els primers signes que ens han de posar alerta podrien ser oblidar cites o números de telèfon; tenir dificultats per dur a terme tasques familiars (preparar el menjar, portar la comptabilitat), problemes en el llenguatge (dificultats per trobar les paraules), perdre objectes, patir canvis d’humor i de conducta o pèrdua de la iniciativa i que el nostre entorn sigui conscient d’aquest canvi en el nostre dia a dia.

Què podem fer si comencem a notar que ens falla la memòria? El primer que hem de fer és analitzar el perquè dels nostres errors: estic fallant perquè estic més estressat, per què estic deprimit? Estic fallant perquè no presto prou atenció a les coses? Si els nostres errors són per aquestes causes, el primer que hem de fer és millorar el nostre estat emocional, i si ho aconseguim també millorarà la nostra memòria.

Però si no les podem atribuir a cap d’aquestes causes i té un impacte en la funcionalitat, el següent pas a fer és una visita al neuròleg per descartar qualsevol altra causa mèdica que ens pogués provocar aquestes alteracions.

Com sabeu, a l’Avan vetllem per millorar la qualitat de vida de persones amb malalties neurològiques i amb trastorns del neurodesenvolupament. Podeu trobar-nos a la Casa de la Cultura 935891382 | www.avan.cat | santcugat@avan.cat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem