L'Experimentació amb animals

A Catalunya 151.340 animals van ser víctimes de l'experimentació durant el 2019

L'experimentació amb animals és una forma cruel de maltractament i constitueix una pràctica legal. Cada any milions d'animals a tot el món són sotmesos a proves terribles dins dels laboratoris. Molts moren en el procés i la resta són sacrificats un cop deixen de ser útils. Els principals beneficiaris dels projectes d'investigació són les indústries farmacèutiques, químiques i alimentàries.

La majoria dels experiments es realitzen amb ratolins i rates, però no són els únics. També inclou porcs, conills, primats, gats I gossos. La raça preferida són els beagles, apreciats pel seu caràcter dòcil i la seva resistència. Al seu voltant existeix un negoci lucratiu especialitzat en la cria i posterior venda als laboratoris. Són gossos condemnats a viure en gàbies. El seu contacte amb els humans es limita a rebre punxades, talls, operacions... L'any passat 32 beagles van ser rescatats d'un laboratori de Barcelona per l'associació Animal Rescue España.

Des de fa unes setmanes el tema de l'experimentació animal s'ha donat a conèixer arran de l'escàndol del laboratori Vivotècnia de Madrid. Les imatges difoses per l'organització animalista Cruelty Free International han sacsejat moltes consciències: animals agonitzant dessagnats, experiments sense anestèsia..., Tot això gravat entre el 2018 i el 2020. En aquest període, Vivotècnia no ha respectat els protocols bàsics de l'experimentació animal. Tampoc han servit de res els suposats controls i les inspeccions encarregades de vetllar per una bona praxi i de minimitzar el patiment dels animals. El més greu és la sospita que Vivotècnia no és un cas aïllat i que en altres laboratoris pot haver-hi situacions similars.

En una societat cada cop més sensibilitzada amb els animals i el seu sofriment, mantenir el seu ús per a experiments resulta inconcebible. Cal prioritzar la recerca i implantació d'alternatives més ètiques. Avui en dia es disposen de xips, programes informàtics, cèl·lules mares..., que membres de la mateixa comunitat científica reconeixen que poden ser una opció vàlida. Només cal la inversió necessària. No volem animals torturats en nom de la ciència.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem