Grups d’Estimulació Cognitiva

La demència és una patologia neurològica que afecta de manera progressiva a les capacitats cognitives de la persona que la pateix

Les persones afectades amb demència, necessiten alentir el procés de la mateixa malaltia executant activitats que evitin l'aïllament i que els permetin continuar actius i connectats amb el seu entorn. En aquesta línia, els grups d'estimulació cognitiva esdevenen un espai per mantenir les capacitats cognitives preservades i estimular aquelles que es veuen més afectades. L'objectiu d'aquest tipus d'activitat se centra a estimular funcions com són l'atenció, la memòria o el llenguatge entre d'altres, propiciant la socialització dels participants i incidint en una millora en la qualitat de vida.

A l'AVAN comptem amb tres grups conduïts per una neuropsicòloga i un terapeuta ocupacional, on es plantegen una sèrie d'activitats enfocades a promoure una estimulació global adaptada a les necessitats i capacitats de les persones assistents. Són sessions d'una hora que es fan dos cops per setmana.

Com sabeu, a l'Avan vetllem per millorar la qualitat de vida de persones amb malalties neurològiques i amb trastorns del neurodesenvolupament. Podeu trobar-nos a la Casa de la Cultura 935891382 | www.avan.cat | santcugat@avan.cat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem