Saber què mengem

Trobar sabor als aliments és important

Esperava una persona al carrer davant d'una fruiteria, mentre a prop d'un contenidor, un empleat anava traient caixes buides, que apilava unes a sobre de les altres tot fent dues columnes, que van acabar sent de la meva alçada. Per distreure'm vaig donar una ullada a les etiquetes i la meva sorpresa va ser assabentar-me d'on provenien aquelles capses. Allà hi havia alls de la Xina, cebes del Pakistan, pomes del Tirol, cireres de Xile, taronges i mandarines del Marroc i Argentina, fins i tot les patates les importem. I si en una fruiteria he vist aquesta quantitat de productes que no són cultivats a casa nostra, amb la resta del que mengem deu passar el mateix!!

 

No sé si som prou conscients que els productes que estem consumint poden venir de tan lluny. Per què tenim necessitat de comprar fruites i verdures a milers de kilòmetres de distància si vivim en un país que el clima ens ho permet cultivar quasi tot? Fem allioli amb alls de la Xina, no ho hauria pensat mai! Aquest fet m'ha obert els ulls i ara quan compro pomes miro ben bé d'on venen i si no veig clara la procedència, m'estimo més no comprar-les. El fet és que demanem qualitat a preus miserables i, a poc a poc, hem anat ensorrant el petit agricultor, el que ens proporciona els articles de temporada sense haver de tenir-los en cambres frigorífiques més de sis mesos.

 
Comentaris

Destaquem