La Neuropsicologia

El neuropsicòleg també treballa amb la família per tal d’ajustar la intervenció a les necessitats

La Neuropsicologia és aquella disciplina que estudia la relació entre el cervell i la conducta.

En l’àrea de les malalties neurològiques el seu rol esdevé molt important. El professional de la neuropsicologia utilitza una sèrie d’instruments i tests validats per mesurar el rendiment en les diferents funcions cognitives com són la memòria, l’atenció, el llenguatge o les funciones executives entre d’altres i la  repercussió en el dia a dia de la persona avaluada. 

A través d’aquesta exploració, el neuropsicòleg podrà definir quines funciones cognitives es mostren preservades i quines es veuen afectades en el context de la patologia. Un cop realitzada aquesta valoració es podran identificar les àrees a treballar per tal de millorar la qualitat de vida i la funcionalitat de la persona afectada per algun tipus de malaltia neurològica.

El professional de la neuropsicologia no només avalua sinó que també intervé tant en programes de rehabilitació cognitiva com en programes d’estimulació cognitiva. Empra diferents tècniques i recursos per tal de restablir les funciones com per mantenir-les en el context d’una malaltia neurodegenerativa. 

A l’Avan vetllem per millorar la qualitat de vida de persones amb malalties neurològiques i amb trastorns de neurodesenvolupament. Podeu trobar-nos a la Casa de la Cultura 935891389 / www.avan.cat/ santcugat@avan.cat

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem