Pensionistes amb estretors

La situació actual de la pandèmia no ha fet sinó agreujar aquestes diferències que, si no hi posem remei, marcaran les jubilacions futures

Si la vida laboral de la dona, en termes generals, es caracteritza per alts i baixos, normalment relacionats amb la maternitat, la situació es complica, i molt, quan arriba la jubilació. Anys de contractes parcials (en la gran majoria dels casos involuntaris) i amb salaris baixos en sectors poc qualificats passen una factura enorme en la vellesa: les dones europees cobren fins a un 40% menys que els homes quan aconsegueixen l'edat de dir adéu a la vida activa.

Així, almenys, ho posa de manifest un estudi publicat per la Comissió Europea, en el qual es van analitzar 17 països. En el cas particular d'Espanya, aquest percentatge se situa en el 38%, una xifra que, tenint en compte l'elevada esperança de vida de les *fèmines espanyoles, hauria d'alertar als responsables polítics pel que la realitat amaga: la feminització d'una vellesa amb uns recursos limitats.

L'estudi europeu assenyala que les majors diferències entre les pensions d'ells i d'elles corresponen a Luxemburg (47%) i Alemanya (44%). Li segueixen Regne Unit (43%), Països Baixos (40%), França (39%) i Xipre (39%). En l'altre extrem se situen Estònia (4%), seguit per l'Eslovàquia (8%), Letònia (9%), República Txeca (13%) i Lituània i Hongria (ambdues amb un 15%). Espanya es troba en el grup de països que té valors superiors a un terç, juntament amb Grècia, Irlanda, Àustria i Portugal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem