Problemes visuals en esquiadors

Cal fer ús d'unes ulleres per protegir-se del reflex de la llum

Ens trobem en un dels millors mesos per practicar esports d’hivern en la neu en, a més, un dels països que lideren la taxa de creixement interanual quant a nous esquiadors. En aquest context, la firma òptica Alain Afflelou llença un missatge de prevenció perquè el desenvolupament d’aquests esports es faci de forma totalment segura i es protegeixi la nostra visió: s’ha enregistrat un 29% més d’incidència de problemes visuals en escaladors i esquiadors, segons alguns experts.

Quins són els motius? La superfície de la neu fa que es reflecteixi la llum i incideixi en major quantitat, concretament, en un 80% més que en terreny normal. A més, el percentatge de llum ultraviolada (UV) augmenta un 10% cada 1.000 metres d’altitud.

Practicar esquí o snowboard, fer senderisme amb raquetes de neu o simplement fer una passejada en terreny nevat són grans experiències en les quals devem prendre les mesures adequades per protegir els nostres ulls. Els experts afirmen que, per aconseguir aquesta protecció, el principal és utilitzar ulleres de sol apropiades, les quals han de tenir les següents característiques:

  • Complir amb les normes ISO per a protecció i el marcatge CE.
  • Filtrar l’UV-A i UV-B en un 99 al 100%.
  • Incorporar filtres d’almenys 4 de protecció.
  • Les ulleres han d’adequar-se al rostre i cobrir bé l’ull fins i tot per les zones laterals.
  • Han de ser resistents als cops, l’ideal és que estiguin fabricades amb policarbonat.

 
Comentaris

Destaquem