La realitat d'algunes associacions petites

La tasca de l'associació és esencial per moltes famílies atès que els recursos que ofereixen l'administració i la societat són insuficients

L'Associació de Familiars de persones afectades d'Alzheimer del Vallès Occidental és una entitat petita sense ànim de lucre que vetlla pel benestar de les persones amb demència, les seves famílies i les persones que cuiden. També sensibilitzem a la població per tal que la comunitat sigui coneixedora de la malaltia i de quines implicacions pot tenir.

Però, com sobreviuen les associacions petites? La nostra, igual que moltes, ho fa a través de subvencions, donatius i de les quotes dels socis i sòcies. Pot arribar a ser complex fer que les associacions funcionin, especialment si subvencions com les de l'IRPF es reben amb molt retard, com passa actualment. En moments així, el compromís social entra en conflicte amb l'escenari real.

La situació és tan extrema que, al llarg d'aquest any, ja han tancat tres Associacions de Familiars d'Alzheimer en el territori català. Això ens entristeix profundament i ens indigna perquè som plenament conscients del que això implica: persones sense feina, famílies sense acompanyament, llistes d'espera a residències que s'eternitzen... A més, ens preguntem si les grans associacions, que també els hi costa mantenir-se, cobriran tots els serveis que ara donen les petites.

Vivim en una població envellida on els diagnòstics de demències es preveu que augmentin. De quina manera representa que afrontarem aquesta situació de manera digna i viable si no hi ha un compromís ferm i estable per part de les administracions? La realitat actual és que les associacions per a familiars de persones afectades d'Alzheimer i altres demències estem trontollant, sortejant la incertesa i procurant fer-nos veure dins d'aquest batibull d'interessos. AFA VO, volem continuar acompanyant-te: 656671227.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem