La reminiscència

Estimular la memòria és quelcom que es pot dur a terme de maneres molt diverses

La reminiscència pròpiament és el fet d'evocar records, i és una de les formes en què podem intervenir amb persones que presenten demència.

Per un costat, es pot iniciar un viatge pels records utilitzant els sentits: l'olor del perfum de la mare, el tacte d'un vestit, el gust d'aquell plat que tant ens agradava quan érem petites, el so d'una veu familiar o tornar a veure aquelles fotografies de fa tants anys., etc. Per un altre costat, podem començar aquest camí proposant una temàtica en concret: com era la vida a les ciutats o als pobles antigament, quins cotxes s'adquirien abans, quina roba es feia servir fa dècades, quins eren els seus jocs d'infància, quins eren els actors i actrius més reconeguts als anys cinquanta, quins cantants escoltaven quan eren joves...

Aquesta és una bona tècnica per promoure la interacció, el llenguatge verbal, l'expressió emocional, el sentit d'identitat, el raonament, etc. A l'AFA-VO comptem amb el taller de "fotomemòries", que convida a activar els records a través de les fotografies. Si vols més informació contacta amb nosaltres: 656671227.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem