Teràpia ocupacional pel benestar de les persones amb demència

Adaptar l'entorn per la persona amb demència és molt important tant per garantir el benestar mental, físic i social de la persona

Les persones que viuen amb demència afronten una sèrie de desafiaments que influeixen en com veuen, senten i responen al seu entorn (objectes, espais, persones amb què interactua i les activitats que realitza). És per això que, des de la teràpia ocupacional entenem que la demència és una experiència humana i relacional i no només una condició biològica on poc es pot fer.

Les nostres intervencions posen l'accent en aquest binomi indissoluble que és “persona amb demència i entorn” i com aquest entorn ha d'anar canviant i modificant-se al ritme que avanci la demència.

Seria fonamental incrementar el coneixement sobre el gran potencial i valor terapèutic que té un bon disseny de l'entorn per les persones amb Alzheimer a la llar, a residències, centres de dia i espais públics, tal com ens adverteix “Alzheimer’s Disease International”, per tant, saber dissenyar entorns de suport a la demència no és només un bon “extra de coneixement”, sinó que és un component integral necessari per brindar una atenció d'alta qualitat a aquestes persones. “Si l'entorn canvia, també l'experiència de viure amb demència canvia”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem